Един от най-големите футболисти в историята на футбола – Диего Марадона, ще е новият треньор на Омар Косоко.

29-годишният футболист ще бъде продаден на втородивизионния клуб от ОАЕ Ал Фуджейра, чийто наставник от около 2 месеца и половина е аржентинската легенда, съобщава "Марица". Договорът на Косоко ще е за 2 години и ще бъде подписан след 4 август.
 
Другият клуб, който напираше до последно за нападателя, е турският Газиантепспор.
 
Световният шампион от 1986 година води отбора на Ал Уасъл през 2011 година. Около 12 месеца по-рано Марадона беше начело на Аржентина по време на Мондиал 2010 в Южна Африка.
 
„Да, наистина Косоко ще играе под ръководството на Марадона", потвърди пред "Марица" агентът на играча Болеслав Козакевич. "Той е изключително благодарен на всички в Ботев. Дори нямаше да си и помисли да напусне клуба, ако разликата в заплатите не беше толкова голяма и не беше на тази възраст, защото се чувстваше отлично тук.
 
Благодари и на феновете на Ботев, и на президента на клуба Ангел Палийски. Пожелава на отбора да влезе в групите на Лига Европа. Впечатлен е от колективизма, който цари в тима. 

Ал Фуджайра и Газиантепспор предлагаха еднакви финансови условия както за Ботев, така и за Косоко. Заплатата му наистина ще е 40 000 долара. Трансферната сума не мога да я коментирам, но в Ботев ще останат доволни”.