Ботев Пловдив може да отнесе сериозно наказание от Дисциплинарната комисия на БФС за дербито с Локомотив, пише "Тема спорт".

Сблъсъкът с черно-белите е на 24 септември (неделя). Причината е, че по бреме на двубоя с Левски на терена нахлу фен, а бе взривена и бомбичка, която дори разтресе телевизионните камери, предаващи срещата. Както е известно, канарчетата са с предупреждение за лишаване от домакинство заради заливане на делегат с минерална вода от мача с ЦСКА (2:6), игран на 30 юли. Тогава клубът бе глобен и с общо 4300 лева. Тъй като сегашната ситуация не е рецидив на тази от двубоя с червените, до крайната мярка едва ли ще се стигне, но не е изключено да има затваряне на блокове или сектор от стадиона за сблъсъка с Локо Пд.

Такова нещо жълто-черните изтърпяха като наказание още на старта на сезона срещу Пирин Бл след нахлуването на феновете на финала за купата с Лудогорец. Заседанието на ДК е днес по обед. Като обобщение Ботев, според правилника, би трябвало да отнесе глоба между 5000 и 7000 лева, в зависимост от тава колко предмета, полетели към терена, е описал делегатът и дали е описано спиране на играта заради запалените факли. При всички положенията наказанието ще е доста сурово, и то точно за сблъсъка с Локомотив на 24 септември.