Ботев (Пд) замина без контузените Тодор Неделев и Крум Стоянов за Разград, където в понеделник, 18 септември, гостува на Лудогорец в мача от деветия кръг на Първа лига. Двамата футболисти останаха в Пловдив, за да се лекуват от травмите си. Останалите им съотборници попаднаха в групата на "канарчетата" за двубоя с шампионите. Сред тях е и новото попълнение на пловдивския тим- бразилецът Густаво Алфонсо.

Към разширения състав в на "жълто-черните" в деня на срещата с разградчани ще се присъедини и Крис Добрев, който има днес ангажименти с юношите на Ботев до 17 години. След двубоя с Лудогорец футболистите на Ботев няма да се прибират в Пловдив и остават на лагер във Велико Търново. Причината е, че в четвъртък, 21 септември "канарчетата" гостуват на Локомотив (Горна Оряховица) за Купата на България. Поради тази причина ръководството на "жълто-черните" е преценило, че не удачно играчите да пътуват на големи разстояния, а ще тренират във Велико Търново.

Групата на Ботев: Иван Чворович, Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Лазар Марин, Йордан Минев, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Кристиан Димитров, Алваро Юлиано, Серкан Юсеин, Фелипе Бризола, Лъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Фернандо Виана, Тони Тасев, Меледже Омнибес, Стивън Петков, Радослав Апостолов, Крис Добрев, Густаво Афонсо.