Славия победи с 4:0 опашкаря Витоша Бистрица и се изкачи на седмо място в генералното класиране на Първа професионална лига на България. Отборът на Златомир Загорчич е с актив от 11 точки, колкото има и Локомотив Пловдив, който обаче столичаните надвиха в предния кръг с 2:1 като гости. Като цяло Славия е в серия от три победи във всички турнири.

Славия беше по-добрият отбор на терена и поведе в 37-та минута, когато Иван Минчев центрира от корнер, а младежкият национал Андреа Христов вкара с глава за 1:0. Иначе преди това съдиите не признаха два гола на Ивайло Димитров поради засади, а удар на Еманюел Мба беше избит от голлинията на Витоша от Кристиян Узунов.

След като не успя да се разпише на два пъти, Димитров се възползва от третия си шанс и вкара за 2:0 в 67-та минута, когато беше изведен сам срещу вратаря от Галин Иванов. След нови два пропуска "белите" вкараха и за 3:0, след като точен на празна врата в 84-та минута беше Емил Мартинов. Наско Милев пък оформи крайния резултат от пряксвободен удар в третата минута на добавеното време.

Победата е втора поредна и трета през сезона в първенството за отбора на Славия, който вече е далеч от изпадащите. Все още там, с актив от две точки и пет по-малко от предпоследния Септември София, е Витоша.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=4580e002de" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Славия - Витоша - 4:0 

1:0 Андреа Христов 37

2:0 Ивайло Димитров 67

3:0 Емил Мартинов 85

4:0 Наско Милев 90+3

 

Стадион: "Васил Левски", София

главен съдия: Петър Костадинов

 

Славия: Антониос Стериакис, Ивайло Димитров, Емил Мартинов, Иван Минчев (78-Наско Милев), Костадин Велков, Стефан Велев, Юлис Обаме-Ндонг, Еманюел Мба (66-Калоян Кръстев), Галин Иванов (86-Славчо Шоколаров), Андреа Христов и Омар Абуд.

Витоша: Николай Радев, Тодор Гочев (57-Димитър Атанасов), Кристиан Узунов, Румен Гьонов, Кристиан Кочилов (59-Георги Амзин), Ангел Стоянов (79-Даниел Кутев), Петко Цанков, Радко Мутафчийски, Даниел Пеев, Ивайло Лазаров и Стефан Христов.