Верея и Славия направиха 1:1 на "Трейс Арена" в среща от 11-ия кръг на Първа лига. 

За съжаление на домакините рефера Станислав Ставров се представи много под очакванията и два гола на тима не бяха зачетени, макар че бяха чисти, а освен това Илиан Илиев бе изгонен, след като изрази протестите си.


Двубоят започна по прекрасен начин за гостите, които излязоха напред в резултата още в 17-ата минута. Шикозе Мба получи топката по дясното крило и пусна пас към Ивайло Димитров, който на празна врата на сбърка.

Голът подейства мотивиращо за домакините, които в следващите минути започнаха да поглеждат по-смело към вратата на столичани. 

Така се стигна до 38-ата минута, когато старозагорци изравниха. Георги Андонов изведе с хитър пас Фенуш зад отбраната на Славия и нападателят реализира, останал сам срещу Стергиакис.  

В 45-ата минута домакините стигнаха до пълен обрат, след като Валери Домовчийски прати топката за втори път зад Стегиакис, но страничният рефер отсъди засада. При повторенията се видя, че решението му е грешно и попадението трябваше да бъде зачетено.

През второто полувреме домакините вкараха още един редовен гол, който отново не бе зачетен.

В 87-ата минута Нургалиев отправи удар, който се удари в напречната греда и тупна зад голлинията, но не бе зачетен, макар че на повторенията се видя, че е редовен гол. 

ВЕРЕЯ (СТАРА ЗАГОРА) - СЛАВИЯ 1:1
0:1 Димитров (17)
1:1 Фенуш (38)

Състави:

ВЕРЕЯ : Аргилашки, Илиев, Енчев, Мунин, Слаев, Витанов, Бенгюзов, Балде, Андонов, Фенуш, Домовчийски
Старши треньор: И. Илиев

СЛАВИЯ: Стергиакис, Ндонг, Абуд, Велков, Христов, Мартинов, Велев, Иванов, Минчев, Шикозе, Димитров
Старши треньор: З. Загорчич