Лидерът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев беше награден днес като футболист номер 1 на 10-ия кръг на Първа лига, след като неговият отбор спечели градското дерби срещу Локомотив с 3:0. Неделев вкара второто попадение в мача от дузпа.

"След победата над Левски ни дойде самочувствието и започнахме да играем все по-добре и по-добре. Така се получи, че в последните пет мача имаме само една загуба и то доста трудно от Лудогорец. Нашата цел е да трупаме точки, за да влезем в топ 6 за втората фаза. Разбира се, ще се опитаме и да защитим Купата на България. Започнахме много лошо, но отборът повярва във възможностите си и резултатите са на лице, заяви Неделев днес.

"Няма отбор, от който да се страхуваме. Имаме уважение към противниците, но не се страхуваме. Специално в пловдивското дерби щеше да ни бъде много по-трудно, ако Мартин Камбуров беше играл за Локомотив. Само с присъствието си на терена, той даваше самочувствие на градския съперник. Така че неговото отсъствие ни помогна, заяви Неделев, който още веднъж повтори, че в България няма друг отбор, който да го изкуши.

Накрая той даде нови надежди на феновете на отбора, че по стадион Христо Ботев съвсем скоро отново ще се работи. Лично президентът на клуба Ангел Палийски е гарантирал пред играчите, че строителните работи ще започнат съвсем скоро.