Ботев (Пловдив) замразява преговорите с футболистите, чиито договори изтичат през лятото, научи „Меридиан Мач". Броени дни след като бе предложено на Иван Чворович да поднови контракта си с клуба, ръководството е преценило, че останалите играчи трябва да почакат за тази чест.

Точно петима са българите в Ботев, които са обвързани с клуба до следващото лято. Това са капитанът Лъчезар Балтанов, Йордан Минев, Пламен Димов, Крум Стоянов и Лазар Марин. Шефовете обаче не бързат с новите договори и ще изчакат до последния момент, както направиха и в случая с Чворович.

Освен това, евентуално ново участие на Ботев в Лига Европа ще бъде истинският тест за нови контракти на въпросните играчи. В момента „жълто-черни-те" са на четвърто място във временното класиране, но само с точка и две преднина пред отборите от Стара Загора - Берое и Верея.

Пловдивчани продължават и защитата си на Купата на България, като изтеглиха най-добрия жребий за четвъртфиналите - втородивизионният Литекс. В Пловдив следят и развоя с делото на ЦСКА срещу УЕФА, тъй като решението му може да засегне и техния клуб.

От Ботев не се притесняват, че ще изпуснат някои от футболистите с изтичащи договори. Най-важен за отбора сред тях е капитанът Лъчезар Балтанов, обаче за него няма оферта от чужбина, както се заговори преди дни, което ще накара ръководството да забави новата оферта към халфа.