Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев беше специален гост в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3. Той коментира изтегления жребий за световното в Русия, посещението на президентът на УЕФА - Александър Чеферин в България на 11 декември,  предстоящия изборен конгрес и интересни теми около българското първенство.

"Получиха се интересни и сравнително равностойни групи. Беше нещо очаквано предвид методиката, която използва ФИФА, за да състави урните. За мен най-интересна е група "D".  В група "F" има два изявени фаворита-Германия и Мексико.

Саудитска Арабия не е отбор за подценяване. В последните шест месеца направиха две треньорски смени, втората беше след контролата с българския национален отбор.", заяви Колев.

"Посещението на Александър Чеферин беше планирано преди 2 месеца. То основно е свързано с неговото желание да разгледа по-подробно базата, която той откри миналата година и да направи среща с администрацията на БФС, и най-вече с президента, за да обсъдят какво е свършено до тук и какво предстои да се направи. Възможността България да приеме мачове от Евро 2020г. е минимална.

Лигата на нациите ще вдъхне нов живот на националните отбори. Водят се разговори с много федерации и има вероятност националният ни отбор да играе контрола с някой от класиралите се държави за световното в Русия.", каза още заместник-изпълнителният директор на БФС.

"Целта на новия формат беше да върне интригата в българското първенство. А на този етап интрига има. Няма място за отпускане на отборите. Според мен конкуренцията ще бъде много сериозна.

Няма задължителни банкови гаранции за участие в елита. Тепърва всеки клуб от Първа лига ще получи добра сума, заради участието на Лудогорец в евротурнирите. Тази година клубовете ще получат близо десетократно увеличение на средставата.", допълни Колев.