Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини настоява, че Ювентус "не е направил повече" от неговия тим, за да спечели финала на Купата на Италия. Наставникът отново остана без трофей, след като бергамаските загубиха 0:1 на "Олимпико" в Рим. Това е трети загубен финал на Гасперини начело на Аталанта след 2019 (от Лацио) и 2021 (от Ювентус).

Голът на Душан Влахович още в 4-ата минута се оказа достатъчен на Юве. Аталанта така и не отправи точен удар във вратата на Матия Перин за целия мач.

"Изправихме се срещу силен съперник, който взе ранен аванс и се защитаваше много добре. Смятам, че Аталанта игра добре, държахме инициативата през дълги периоди от време и не успяхме да създадем много възможности за гол, но все пак имахме шансове да обърнем мача", заяви Гасперини. "Не мисля, че Аталанта игра зле, изобщо не. Съперниците ни със сигурност не направиха повече от нас тази вечер, за да спечелят".

Това беше първият от двата финала за Купата на Италия за Аталанта през този сезон, тъй като на 22 май те ще се изправят и срещу Байер Леверкузен в Дъблин.
Най-лошата новина може би дойде през второто полувреме, когато капитана на бергамаските Мартен де Роон падна внезапно и избухна в сълзи, изглежда получавайки контузия на коляното.

"Разочаровани сме, но не толкова разочаровани от този мач. Изиграхме си мача, това е поражение и естествено е да е неприятно, но имаме важни цели, които все още трябва да постигнем в Серия А и Лига Европа", продължи Гасперини."Днес ни липсваше много Скамака. Той ще се завърне в тима след наказанието, нозагубата на Де Роон при положение, че Колашинац вече е аут, е проблем. Преди всичко ми е тъжно за играчите, защото без съмнение губим много без определени личности".