Душан Влахович беше големият герой за Юве срещу Аталанта. Сърбинът вкара победния гол на финала за Купата на Италия и донесе 1:0 за своя тим. Това е и неговата първа спечелена купа с екипа на Старата госпожа. Нападателят се закани, че това е само началото и ще вземе още много трофеи.

Влахович вкара единственият гол в 4-ата минута. Това бе неговото 18-о попадение за сезона във всички турнири. Нападателят бе избран за играч на мача. Той трябваше да получи и дузпа, която рефера Мареска подмина за нарушение на Исак Хиен, а още един гол на Влахович бе отменен заради много минимална засада. Сърбинът стана един от едва тримата играчи на Юве, които са вкарвали гол в два различни финала за Купата на Италия.

"Мога само да благодаря на съотборниците си, защото знаем всичко, което направихме тази година, всички трудности, които имахме, и постигнахме и двете цели, които си поставихме този сезон - да сме в Шампионската лига и да спечелим Купата. Жалко е за Скудетото, но Интер го заслужаваше", заяви Влахович."Тази вечер имахме финал срещу един страхотен отбор, поздравявам и тях.Това е първата ми купа с Юве, но вече мисля за спечелването на още много трофеи."

"Мисля, че се борихме да излезем от този момент на криза, но мога да гарантирам, че не сме променили нищо. Това беше най-доброто, което можехме да направим в този момент, но все пак постигнахме целите си - Купата на Италия и класиране в Шампионската лига. Това не е достатъчно, защото през следващия сезон трябва да се стремим да спечелим всичко, тъй като ние сме Ювентус, това е нашето ДНК и това, което феновете очакват от нас."