Бившият капитан на Манчестър Сити Венсан Компани  официално прекрати активната си кариерата, като насочва усилията си само в треньорството, подпискайки договор за 4 години с Андерлехт. 

Досега той бе играещ-треньор на белгийския тим, като зае тази позиция през май 2019-а, когато напусна Манчестър Сити и се превърна в ко-мениджър на състава заедно с Франки Веркаутерен. 

34-годишният Компани изкара 11 сезона с екипа на Гражданите и записа 360 участия за тях, печелейки 4 титли на Англия и превръщайки се в легенда на клуба от „Етихад“, като през пролетта на 2019-а вкара решаващ гол срещу Лестър. 

„Искам напълно да се отдам на ролята си на треньор и да се фокусирам върху нея. Затова прекратявам кариерата си на футболист. Искам да остана тук още дълго време и да докажа, че Андерлехт може да играе модерен футбол“ заяви Компани. 

От Манчестър Сити отново му благодариха за годините, отдадени на Гражданите, като написаха в Туитър: „Никога няма да има друг като него! Всичко най-хубаво, след края на футболната ти кариера“. 

„Както всички знаят, именно това бе планът отдавна. Може би той се осъществява по-рано от очакваното, но Венсан се отдаде на клуба още 4 години и това е страхотна новина за нас, играчите и феновете“ заяви изпълнителният директор на Андерлехт Карел Ван Етвелт.