Остават по-малко от три месеца до сензационното завръщане на Майк Тайсън (50:6) на боксовия ринг срещу YouTube-звездата Джейк Пол (9:1). По-рано тази седмица стана ясно, че срещата им ще бъде официална, а не демонстративна, както първоначално се предвиждаше. Междувременно от Associated Press се свързаха с регулаторния орган в Тексас – Департамента по лицензи и регулации, за да проверят при какви специфики ще се проведе битката. Оказа се, че това все пак няма да е обичайният боксов сблъсък, предаде Boec.

Мачът ще бъде насрочен за 8 рунда от по 2 минути. При подобен регламент се боксират дамите с оглед нуждата от по-безопасни условия за спорт. Също така ръкавиците ще бъде 14 oz, а не 10 oz, какъвто е стандартът при професионалистите в последните години. Разликата тук означава, че тежестта на ударите ще бъде намалена отново с цел нанасяне на по-малко щети по съперника.

Припомняме, че разликата във възрастта между „Железния Майк“ и „Проблемното хлапе“ е цели 30 години.

Тайсън за последно влезе между въжетата през 2020 г. за демонстративен двубой с Рой Джоунс-младши, а преди това сложи край на състезателната си кариера през 2005 г. По онова време Пол е бил едва на 8 години.