В четвъртък Севиля обяви, че дългогодишният защитник Хесус Навас ще напусне клуба след края на сезона. 38-годишният ветеран изигра над 500 мача за андалусийците в Ла Лига през 17-годишният си престой в първия отбор. 

В официалното си изявление Севиля заяви, че Навас е избрал ново предизвикателство, въпреки че самият играч отвърна на това твърдение, правейки собствено изявление. Той заяви, че няма оферти за следващия сезон и че напуска, защото не е получил предложение за нов договор.

„Само най-близките ми приятели знаят колко трудно ми беше да мисля за напускане, защото това е моята Севиля. Никога от клуба не ми се обади за удължаване на договора. Нито един. Нула обаждания. Винаги съм чувал, че мога да бъда тук, колкото искам и не съм се съмнявал, че в края на сезона ще продължим отново заедно.

"Казаха, че напускам заради по-добра оферта, но ако беше така, нямаше да съм тук почти през цялата си кариера. В момента нямам бъдещ отбор, защото искам да се съсредоточа  върху представянето си за националния отбор на Испания."

Последният мач на Навас ще бъде следващия уикенд, когато Барселона гостува на "Рамон Санчес-Писхуан".