Шампионите на НБА Денвър Нъгетс са само на победа от втория кръг на плейофите, след като спечелиха със 112:105 срещу ЛА Лейкърс и дръпнаха с 3-0 в серията. 

През миналия сезон Никола Йокич и компания елиминираха съперника с 4-0 във финала на конференцията, а сега са на път да направят същото много по-рано. 

Както и в предишните мачове и в този Денвър не започна добре, като изостана с 0:8 в началото и с 23:33 след първата четвърт. Постепенно обаче, Нъгетс заиграха по-добре и пасивът им бе само 4 точки на почивката. 

В третата четвърт те стартираха със серия от 9:2, за да поведат за първи път, докато при Езерняците се получи спад. Разликата продължи да се увеличава като стана двуцифрена в един момент. 

Последната четвърт започна при 8 аванс за състава от Колорадо, а домакините така и не успяха да направят серия, която да им върне надеждите. Всичко приключи, когато 3 минути до сирената Йокич вкара кош плюс нарушение за аванс от 104:89. 

Без да блести сърбинът приключи с 24 точки, 15 борби и 9 асистенции, но голямата фигура за победителите бе Аарън Гордън с 29 точки и 15 борби. Джамал Мъри с 22 и Майкъл Портър с 20 също бяха със солиден принос. Антъни Дейвис с 33 и ЛеБрон Джеймс с 26 водеха домакините, но ДиАнджело Ръсел не вкара нито една. Мач №4 отново ще бъде в Лос Анджелис.