След като Лудогорец има 11 точки преднина пред ЦСКА и 6 пред Локомотив Пловдив („орлите“ са с един мач по-малко), интригата за титлата изглежда решена. Така, погледът на българския фен вече е насочен към финала за Купата на България, където ще спорят 3-тия и 4-тия във временното класиране – ЦСКА и Арда. Мач с такъв заряд пък е перфектния момент да вземете щедрото Efbet бонус предложение за всеки нов клиент.

Големият мач ще се изиграе на 19-ти май, от 18:00 на националния стадион „Васил Левски“ в София. 

Българския сайт за спортни залози счита „армейците“ за твърд фаворит в мача. Евентуална победа за столичани е оценена с коефициент 1.67. За равенство, последвано от продължения, може да поставите залог при ставка 3.95. Успех за кърджалии се търгува при невероятното 5.80, въпреки че Арда няма загуба в последните си три мача срещу този съперник. 

ЦСКА има стари сметки за уреждане

Последния трофей за „армейците“ беше именно Купата, извоювана в момент, когато отборът се състезаваше във „В“ група. „Червените“ се представиха доста силно в последните две издания на турнира. През 2019-та, тимът отстъпи като домакин срещу Ботев Пловдив на полуфинал, след като Кристиян Димитров отбеляза гол от корнер, при положение, че „канарчетата“ доиграваха срещата с цели двама души по-малко. През миналия сезон пък столичани достигнаха до финал, където бяха победени от другия пловдивски тим – Локомотив, при това, след изпълнение на дузпи. 

Въпреки сравнително успешния сезон и пробив в Лига Европа, „армейците“ са водени от 4-ти различен треньор през този сезон. Любо Пенев бързо си заслужи одобрението на феновете, след като тимът разби Лудогорец в Разград за да се класира на финала. 

ЦСКА е в серия от 12 поредни мача без загуба в този турнир, така че не е никак лоша идея да заложите X или 2, след като получите своя Efbet бонус депозит. 

Исторически момент за Арда

Финалът ще бъде най-великият момент в историята на кърджалии. „Сините“ са водени от Николай Киров, който има сериозни традиции за Купата. Специалистът е носител на този трофей от сезон 2016/2017-та, когато качи на върха Ботев Пловдив. Два сезона по-късно, „белият“ изведе „канарите“ отново до последния мач, но в първото „пловдивско“ финално дерби, Бруно Акрапович и компания триумфираха за да зарадват „бяло-черната“ част на Пловдив. 
Отборът на Арда се радва на много силен сезон.

Отборът се намира на 4-та позиция и има реален шанс да гони участие в Европейските клубни турнир. „Господарите на Родопите“ стигнаха убедително до финала, преодолявайки отборите на Спартак Варна, Етър Велико Търново, ЦСКА 1948 и Славия. 

Един срещу друг

Последните три мача между двата отбора завършиха при равен резултат. В последния им мач за Купата, отборът на ЦСКА взе победата с гол на Али Соу в едва втората минута. Само преди седмица, „сините“ откраднаха точката на „Българска армия“, след като бившия нападател на ЦСКА Тонислав Йорданов реализира късна дузпа. 

На какво да заложа

Ако вече сте грабнали поредното Efbet бонус предложение, вече е време да поставите и своя залог за финала. ЦСКА разполага с доста по-дълга скамейка, което ще се окаже решаващо в изключително натоварената програма до края на сезона. По тази причина считаме, че „армейците“ имат и по-сериозно шансове да се поздравят с крайния успех. Победата обаче ще бъде извоювана трудно и не ви препоръчваме да заложите пазара за стандартна  2-ка. Никак няма да е учудващо, ако финалът се реши след продължения, че дори и дузпи. По тази причина, ние смятаме, че „ЦСКА да спечели Купата на България“ е най-подходящия пазар за залог сред многобройните маркети, предлагани от българския букмейкър Efbet.