Селекционерът на Англия Рой Ходжсън обяви, че напуска поста си само муните след отпадането на тима от Евро 2016-а. 

Договорът на специалиста така или иначе изтичаше след края на турнира, но все пак имаше възможност да бъде удължен. Това обаче няма да се случи след слабото представяне на англичаните. 

„В този бизнес най-важни са резултатите, а ние не успяхме да ги доставим. Моят договор бе ясно, че изтича, така че е време някой друг да дойде на мое място и да продължи да работи с този амбициозен и талантлив отбор” заяви той. 

„Отдадеността на момчетата не може да бъде поставяна под съмнение и в нито един момент не видях нежелание от тях да играят за страната си. Благодаря на моя екип и на футболистите, на ФА и феновете за тяхната подкрепа. Благодаря и на вас медиите и съжалявам, че трябва да приключим по този начин. Надявам се, че ще видите Англия да играе финал на голям турнир” каза още Ходжсън. 

Той приключва с баланс от 33 победи, 15 равенства и 8 загуби, но не постигна нищо и на трите големи турнира, на които участва. През 2012-а Англия отпадна след дузпи от Италия на Евро 2012-а, след това не излезе от групите на световното през 2014-а, за да дойде и отпадането от Исландия сега.