Арсенал - Бирмингам, 8-и кръг от Висшата лига, стадион "Емиратс", Лондон. 17:00 часа българско време.

"Топчиите" в последните няколко мача не се представят никак убедително, но положението при гостите от Бирмингам също не е леко.

Очаква ни един доста интригуващ мач между два отбора, които се опитват да се върнат към добрата си форма.

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Фабиански, Скилачи, Джуру, Ебуе, Клиши, Сонг, Уилшър, Диаби, Насри, Аршавин, Шамак, Счечни, Росицки, Гибс, Вела, Денилсон, Ийстмонд, Ласнбъри, Уолкът, Еманюел - Томас, Бендтнeр

Контузени: Алмуния, Фабрегас, Косчелни, Саня, Вермален, Рамзи, Фримпонг

Наказани: Няма

Вероятен състав: Фабиански, Скилачи, Джуру, Ебуе, Клиши, Сонг, Уилшър, Диаби, Насри, Аршавин, Шамак

БИРМИНГАМ

Групата за мача: Фостър, Джонсън, Дън, Кар, Риджуел, Фъргюсън, Бауър, Ларсон, Дербишър, Хлеб, Жигич, Тейлър, Мърфи, Фахи, Иранек, Пернъби, Филипс, Вейлс, О'Конър, Джеръм, Микел

Контузени: Бесажур, МакФадън, Джеръм (последният е под въпрос)

Наказани: Гарднър

Вероятен състав: Фостър, Джонсън, Дън, Кар, Риджуел, Фъргюсън, Бауър, Ларсон, Дербишър, Хлеб, Жигич

Прогноза на Gol.bg:

Определено Арсенал е изявен фаворит за победата в този мач, но все пак не може да се пренебрегне трагичната домакинска загуба от УБА, от преди два кръга с 2:3.

До някъде този резултат дава някакви шансове на Бирмингам да се надява да вземе нещо от двубоя, но от мач до мач има разлика, а и "сините" не се намират в никак добра форма, за разлика от новака Уест Бромич.

"Топчиите" инкасираха две поредни загуби във Висшата лига и сега ще се опитат да се върнат към правилния път с една хубава и изразителна победа над гостите.

Добрата новина за Арсен Венгер е завръщането на Тио Уолкът и Никлас Бендтнер, които страдаха от травми, но вече са готови за игра и вероятно ще вземат участие в мача.

Въпреки тяхното завръщане, голяма част от основните футболисти на лондончани са все още в лазарета, което няма как да не тревожи френския наставник на "топчиите".

Нашата прогноза за този мач е победа за Арсенал с два чисти гола. Определено столичани са по-класният отбор и едва ли ще допуснат втора поредна домакинска издънка.

Резултат: Арсенал - Бирмингам 2:0