Манчестър Сити - Арсенал, двубой от 9-ия кръг на Висшата лига, стадион "Сити ъф Манчестър", 18:00 часа българско време.

Безспорно това е голямото дерби на кръга във Висшата лига и се очертава зрителите да гледат един наистина изключително интересен мач между два отбора, които се намират в доста добра форма.

Сити има в актива си четири победи в последните си пет мача, а Арсенал има три постигнати успеха в последните си четири срещи.

МАНЧЕСТЪР СИТИ

Групата за мача: Харт, Компани, Лескът, Бридж, Боатенг, Де Йонг, Бари, Яя Туре, Тевес, Адебайор, Милнър, Гивън, Виейра, Адам Джонсън, Силва, Боята, Адебайор, Санта Крус, Сабалета, Райт-Филипс, Ричардс, Балотели, Жо

Контузени: Балотели, Коларов, Коло Туре, Майкъл Джонсън (първият е под въпрос за мача)

Наказани: Няма

Вероятен състав: Харт, Компани, Лескът, Бридж, Боатенг, Де Йонг, Бари, Яя Туре, Тевес, Адебайор, Милнър

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Фабиански, Скилачи, Джуру, Саня, Клиши, Денилсон, Сонг, Сеск, Шамак, Насри, Аршавин, Счезни, Ебуе, Уолкът, Росицки, Бендтнер, Диаби, Гибс, Лансбъри

Контузени: Алмуния, Ван Перси, Рамзи, Вермален, Фримпонг

Наказани: Уилшър

Вероятен състав: Фабиански, Скилачи, Джуру, Саня, Клиши, Денилсон, Сонг, Сеск, Шамак, Насри, Аршавин

Прогноза на Gol.bg:

Домакините определено са големият фаворит в мача, тъй като момчетата на Роберто Манчини демонстрираха още от миналия сезон, че могат да печелят дербитата.

Именно те са отборът, който нанесe единствената загуба на шампиона Челси през този сезон.

Кадровите проблеми при "Гражданите" ги има, но те вече са доста по-малко, отколкото бяха преди седмица-две.

Джером Боатенг вече е здрав и дори Манчини го гласи за титуляр, а състоянието на Балотели също постепенно се подобрява и не е изключено италианецът да го включи в групата за мача в последния момент.

Коларов и Коло Туре обаче все още са контузени и това определено е доста сериозен проблем пред наставника на Сити, юношата на тима Майкъл Джонсън също е в лазарета.

При Арсенал ситуацията с контузиите също се подобри в последно време, тъй като в игра се завърнаха Сеск Фабрегас, Тио Уолкът и Никлас Бендтнер, които бяха контузени и не успяха да вземат участие в доста от мачовете.

Голям проблем пред Венгер обаче е наказанието на младока Уилшър, който се намира в страхотна форма, както се видя в мача на "Топчиите" срещу украинския колос Шахтьор (Донецк), в който лондончани разбиха противника си с 5:1, а младежкият национал на Англия бе най-добрият футболист в състава на Венгер.

Сити едва ли ще допусне издънка срещу Арсенал, тъй като "Гражданите" постепенно започват да взимат голяма част от дербитата и през този сезон ясно си личи, че целите им са наистина високи.

Нашата прогноза за изхода на този мач е победа с два гола на домакините.

Резултат: Манчестър Сити - Арсенал 2:0