Ръководството на лондонския Арсенал е готово да възнагради намиращия се в отлична форма Самир Насри с нов петгодишен договор, твърди таблоидът "Мирър".

Халфът се представя много силно за лондончани от началото на сезона и Арсен Венгер държи той да подпише нов контракт с клуба.

Настоящият договор на бившия ас на Марсилия с "топчиите" изтича през 2012 година, но се очаква скоро да бъде подновен.

23-годишният футболист в последно време страдаше често от травми, но в момента се намира в страхотна форма и е един от футболистите на Арсенал, които най много впечатляват.

Венгер от своя страна иска да бъде сигурен, че ще може да разчита на основните си футболисти в дългосрочен план и подновяването на контракта на Насри е един от основните му приоритети.

Французинът пристигна на "Емиратс" през 2008 година от Марсилия срещу 10 милиона паунда, а от Арсенал искат да удължат неговия престой в отбора до 2015 година.

Насри направи страхотно впечатление с играта си срещу Манчестър Сити през уикенда и до голяма степен допринесе за класическата победа с 3:0 в мача.

"Насри става все по-ефективен и съм много доволен от него, той е само на 23 години и играе на много високо ниво", коментира представянето на своя сънародник Венгер.

Междувременно стана ясно, че Арсенал ще се опита да удължи договора и на Андрей Аршавин, който не се намира в най-добрата си форма от началото на сезона.