Нюкасъл - Арсенал, 4-и кръг от турнира "Карлинг Къп", стадион "Сейнт Джеймсис Парк", 21:45 часа българско време.

Двубоят между тези два тима предвещава да бъде изключително интересен.

След като през миналия кръг на турнира "Свраките" елиминираха шампиона Челси, сега момчетата на Крис Хютън ще се опитат да направят същото и с още един лондонски отбор - Арсенал.

НЮКАСЪЛ

Групата за мача: Крул, Р. Тейлър, Колочини, Кемпбъл, Фъргюсън, Раутлидж, Гътри, Смит, Льовенкрандс, Ренджър, Амеоби, Енрике, Уилиамсън, Симпсън, С. Тейлър, Тиоте, Бартън, Нолън, Перч, Хиско, Керъл, Сьодерберг

Контузени: Бен Арфа, Гослинг
 
Наказани: Няма

Вероятен състав: Крул, Р. Тейлър, Колочини, Кемпбъл, Фъргюсън, Раутлидж, Гътри, Смит, Льовенкрандс, Ренджър, Амеоби

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Фабиански, Ебуе, Джуру, Косчелни, Гибс, Денилсон, Диаби, Росицки, Уолкът, Бендтнер, Вела, Клиши, Насри, Скилачи, Нордтвейт, Лансбъри, Еманюел-Томас, Хойт, Крус, Счезни, Фабрегас

Контузени: Рамзи, Ван Перси, Вермален, Алмуния

Наказани: Няма

Вероятен състав: Фабиански, Ебуе, Джуру, Косчелни, Гибс, Денилсон, Диаби, Росицки, Уолкът, Бендтнер, Вела

Прогноза на Gol.bg:

Двубоят между тези два тима предвещава да бъде изключително оспорван и интересен и със сигурност зрителите ще останат доволни от видяното.

Мениджърът на домакините Крис Хютън е решен на всичко, за да постигне успехи в Карлинг Къп и се очаква да пусне голяма част от основните си футболисти в мача срещу "топчиите".

Колегата му от Арсенал Арсен Венгер обаче също обяви на пресконференцията преди мача, че може да се наложи да пусне някои от по-опитните играчи, които е взел в групата.

Въпреки всичко, по-класният отбор определено е Арсенал. Младоците на Венгер пък не веднъж и два пъти са оправдавали доверието на своя ментор, така че победа на гостите е напълно очаквана в сблъсъка.

Почти сигурно нападението на лондончани ще бъде водено от Тио Уолкът, Карлос Вела и Никлас Бендтнер, които постепенно набират форма.

Нашата прогноза за изхода на този двубой е победа на гостите с два гола.

Резултат: Нюкасъл - Арсенал 0:2