Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаква изключително труден мач срещу лондонския съперник Тотнъм.

Двата тима се изправят един срещу друг днес, в двубой от 14-ия кръг на Висшата лига, който ще се играе на "Емиратс".

Французинът ясно осъзнава, че неговият отбор ще има доста неприятности с крилото на "Шпорите" Гарет Бейл, който в последно време се намира във фантастична форма.

Определено на Бакари Саня ще му бъде доста по-трудно да опази Бейл, отколкото му беше срещу Джеймс Милнър, по време на контролата между Англия и Франция.

"Със сигурност за нас ще бъде важно да обезличим Бейл. Много хора в Европа разбраха за него едва след като вкара хеттрика на Интер, но всъщност в Англия той загатна за страхотния си потенциал още в края на миналия сезон. Първо, изигра феноменален мач срещу нас, когато паднахме на "Уайт Харт Лейн", а след това се развихри и срещу Челси, при победата на Тотнъм", заяви Венгер на пресконференцията преди дербито.

"През миналата кампания именно Гарет направи разликата в тези два мача на Тотнъм. Аз не съм изненадан от неговата форма, защото той е изключителен футболист. Също така Бейл притежава страхотни физически качества и е доста бърз и труден за опазване", добави специалистът.

"Преди доста време го наблюдавах, когато играеше като ляв бек, но тогава имах в състава си Ашли Коул и Гаел Клиши и за това не го взех. Мисля обаче, че Тотнъм имат и други страхотни футболисти, освен Бейл. Вижте Ван Дер Ваарт, Модрич, Дефоу, който се възстанови, и Павлюченко. Всички те са много добри футболисти", каза още той.

"За нас е много важно да играем добре отборно и в същото време да се опитаме да се противопоставим на съперника и да не му даваме да създава опасности пред вратата ни. Това ще бъде доста трудно, но такава е нашата цел", не пропусна да отбележи французинът.

"Ако свършим работата си на терена, тогава ще имаме добър шанс да спечелим срещата", завърши Арсен Венгер.