Напълно очаквано Арсен Венгер бе разочарован, след като Арсенал завърши 0:0 срещу Съндърланд и пропусна да се приближи на точка от Манчестър Юнайтед.

Артилеристите не играха добре през първата част, но през втората се подобриха и могат да се чувстват ощетени, след като гол на Аршавин бе отменен заради несъществуваща засада, а при друга ситуация руснакът бе блъснат в наказателното поле от Тайтъс Брамбъл миг преди да стреля, но дузпа не бе отсъдена.

„Твърде възмутен съм, за да говоря, а и какво бих могъл да кажа? Хвърлихме много сили в мача. Мисля, че Аршавин не бе в засада, но какво от това? Разочаровани сме, защото подобни неща се оказват решителни във Висшата лига, но трябва да се вдигнем за следващия двубой. Отново справедливостта не възтържествува” заяви Венгер пред „Би Би Си Спорт” непосредствено след срещата.

Малко по-спокоен се яви той не пресконференция минути по-късно. „Разочарованието е много голямо. Никой не иска такива неща да му се случват, но не ни остава нищо друго освен да ги приемем и да мислим за следващия двубой. Вече всичко е свършило. Моята работа е да водя един футболен тим, а реферите трябва да взимат правилни решения. Аз мога да обясня свои постъпки, но не и решения на съдиите. Това може да направите вие” обърна се той към репортерите.

„Не мога да искам повече от футболистите, защото те дадоха много от себе си. Бяхме солидни в защита, но може би е вярно, че ни липсваше известна креативност и острота в атака. Все пак засада на Аршавин нямаше и можехме да спечелим с 1:0, което щеше да бъде много важно” изтъкна още Венгер. В типичен стил той успя да намери и нещо позитивно от мача.

„В последните си двубои имаме 8 победи и 3 равни, така че резултатите ни са постоянни. Все пак е истина, че този резултат идва в неподходящ момент, но не мисля, че ще има решаващо значение в борбата за титлата. Все още нищо не е решено”.

Другата неприятна новина за Венгер бе контузията на Джак Уилшър. „Той е с болки в глезена, но засега не мога да кажа нищо повече. В неделя вероятно няма да тренира, а след това ще видим в понеделник какво е състоянието му” обясни французинът.