Чешкият халф на лондонския Арсенал Томаш Росицки няма никакво намерение да напуска клуба, въпреки че "Топчиите" не са печелили нищо вече от няколко години.

Той настоя, че е щастлив на "Емиратс" и изобщо не мисли да сменя клубната принадлежност през настоящия летен трансферен прозорец.

Росицки има само една година до края на договора си и се смята, че Арсен Венгер е склонен да се раздели с него, след като халфът имаше проблеми с множество травми през последните години.

На "Емиратс" смятат, че операцията за отстраняване на сливиците, на която се подложи скоро полузащитникът, може да бъде причина за множество вирусни инфекции, които ще му попречат да играе редовно за клуба.

"Не искам да отида някъде, където ще ми бъде по-лесно и където дори животът ще бъде по-спокоен и лесен за мен", коментира чешкият национал пред една от медиите в родината му "Иднес".

"Искам да постигна нещо с Арсенал", добави полузащитникът на лондончани.

"В понеделник ще започна предсезонна подготовка с клубния ми отбор и ще се готвим за новия сезон", не пропусна да отбележи той.

"Преди почивката говорих с Арсен Венгер и той ми каза, че ще разчита на мен и няма намерение да ме продава", завърши Росицки.