Барселона прави нов опит да уреди привличането на Сеск Фабрегас, като според вестник „Марка” са вдигнали офертата си към Арсенал на 36 милиона евро.

Предишното предложение от 30 милиона бе отхвърлено веднага от английския клуб. През изминалия уикенд обаче, са проведени нови разговори, след като в Лондон е имало делегация на испанския клуб, водена от вицепрезидента Хосе Мария Бартомеу.

Ръководството на Арсенал е останало доволно от увеличеното предложение, въпреки че засега не е ясно, дали клубът ще го приеме.

Според испанските медии до края на седмицата трябва да стане ясно дали ще има сделка или не, тъй като Арсен Венгер иска да знае дали ще може за разчита на полузащитника за началото на сезона или не.

В момента Сеск се готви самостоятелно в Лондон, като според официалната версия има контузия, заради която пропусна азиатското турне на отбора, както и последната контрола с Кьолн в Германия.

Някои други слухове твърдят, че Арсенал е готов да го пусне на „Камп Ноу” срещу тази сума, но ако към сделката бъде добавен направилия силно впечатления на европървенството до 21 години през юни Тиаго Алкантара.