30-годишният футболист на Арсенал Андрей Аршавин призна, че в Европа има само един отбор, чийто екип той никога не би носил и това е рекордьорът по титли на Стария континент Реал Мадрид.

През пролетта Аршавин вкара победното попадение за своя Арсенал в първия двубой срещу Барселона от 1/8-финалите на Шампионската лига, когато английският тим спечели с 2:1.

"В Европа има само един клуб, в който никога не бих играл и това е Реал Мадрид, защото аз съм фен на Барселона" , заяви руският национал Андрей Аршавин пред изданието "Спорт Експрес".

В момента Аршавин е свързван с трансфер във финансово-мощния Анжи Махачкала, но според крилото на лондончани опция №1 пред него при евентуално преминаване в руското първенство е неговия бивш клуб Зенит.

"Винаги съм казвал, че играя там, където съм искал да играя - в голям европейски отбор. Ако изобщо се върна в Русия, Зенит ще бъде първа опция пред мен", признава стрелецът на "артилеристите".

Руснакът стана част от тима на Арсенал през януари 2009 година и до момента има изиграни над 100 мача за клуба от Острова.