Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че през лятото е имало опасност разпада на клуба да стане тотален.

Както е известно, отборът бе напуснат от звездите Сеск Фабрегас и Самир Насри, а Гаел Клиши също поиска и получи разрешение за трансфер в Манчестър Сити.

Това предизвика сериозен натиск от медиите и феновете и той явно се е отразил негативно на голяма част от играчите на отбора, които също са се питали дали имат бъдеще в този отбор.

"Това лято бе най-тревожното, което съм имал. Половината играчи в съблекалнята искаха да напуснат", призна Венгер в интервю пред радио РТЛ.

"Подготвяш се за новия сезон, предстои турне в Азия. Не знаем какво следва. Играчите, които останаха се питат какво се случва и дали земетресение не е ударило клуба. Беше невероятно трудно".

"Това, което ни спаси бе, че сме отбор, който е много солиден и сплотен. Много други клубове просто биха експлодирали".

"Да, имах периоди, в които бях много уморен. Хората си мислят, че през лятото си почиваш. Но точно тогава се върши най-много работа".

"Свикнах да работя постоянно. Сигурно в предишния си живот съм бил мързелив и сега бивам наказан с много уморителна и стресираща работа".

"Бих искал да замина на почивка в Таити за един месец, но не мога. А от време на време ми се иска, защото времето ми изтича. Всички остаряваме".

Все пак, накрая на трансферния прозорец може да се каже, че нещата приключиха с "хепиенд" за Арсенал, тъй като дойдоха няколко добри попълнения. Сега пред Венгер предстои задачата да престрои отбора.

"Сезонът е дълъг. Позитивно настроен съм, но вие ще отговорите, че такава ми е работата. Мисля, че има потенциал в отбора. Във възход сме, ще видим къде ще завършим през май месец".

Накрая Венгер за пореден път коментира и собствената си позиция.

"Аз съм в професия, където резултатите имат значение и те определят бъдещето ти. Думите на Стан Крьонке бяха чудесен жест на доверие. Но аз съм реалист. Не можеш да загубиш с 2-8 от Манчестър Юнайтед и да смяташ, че си най-добрия".

"Не че се чувствам застрашен, просто искам хората, които обичат този клуб да са доволни. А остава впечатлението за провал в мисията ни, когато подобна лавина ни засипе".