Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаквано бе разочарован от загубата с 0:1 от Манчестър Сити в дербито от 16-я кръг на английската Висша Лига.

"Артилеристите" изиграха добър мач на "Сити оф Манчестър" и заслужаваха да си тръгнат с точка, но загубиха срещата след гол на Давид Силва в началото на второто полувреме.

"Мисля, че и двата отбора можеха да спечелят победата. Беше много динамичен мач, като и двата отбора се хвърлиха. Късметът не бе на наша страна", заяви Венгер след мача.

"Вратарят им направи добър мач, а ние имахме лошия късмет да ни се наложи да разместваме защитата напълно, заради пост, на който вече имахме проблеми. Платихме твърде скъпо за това".

"На полувремето мислех, че можем да спечелим мача, ако стоим стабилно отзад. Липсваше ни малко точност в последното докосване в последната третина, защото имахме няколко възможности, при които не си подадохме топката добре".

"Като цяло имахме много положително представяне, страхотен дух, качества, но ни липсваше малко от най-важното в такива мачове. Представянето ни беше окуражително, но в момента ни трябва окуражаване и точки, а взехме само окуражаване".

"Мисля, че имаше дузпа при играта с ръка на Мика Ричардс. Не видях точно, но Ван Перси е категоричен, че беше 100 процента дузпа".

"По отношение на дълбочината на състава бих казал, че имаме 4 контузени бекове и в този мач получаваме контузия точно на този пост. Не става въпрос за дълбочина на състава, не можеш да купиш 17 бека. Просто нямаме късмет".

"Джору получи контузия в слабините, а това обикновено означава 21 дена отсъствие".

"През зимния трансферен прозорец може да потърсим защитник и нападател. В полузащита се завръщат Уилшър и Диаби, така че там имаме нужната бройка.  Липсват ни хора в защита. И ако Жервиньо и Шамак заминат за купата на Африка, ще ни трябва и някой отпред".