Уест Бромич спря победната серия на Арсенал, измъквайки равенство 1:1 като домакин в мач от 7-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Дъ Хоуторнс".

Домакините поведоха в резултата в края на първото полувреме, когато Клаудио Якоб засече с глава центриране от дясно. След почивката обаче Джак Уилшър изравни със силен удар извън наказателното поле.

През първото полувреме играта на "Артилеристите" не бе никак убедителна. През второто полувреме лондончани показаха леко активизиране, но недостатъчно, за да стигнат до победата.

С това се сложи край на серията от пет поредни победи на Арсенал във Висшата Лига, както и 8 поредни като гост.

Въпреки това благодарение на спечелената точка тимът на Арсен Венгер се върна начело в класирането с равни точки с Ливърпул.




В 10-та минута Микел Артета нанесе много силен удар от границата на наказателното поле, но уцели тялото на Оливие Жиру.

Малко по-късно на другия край на терена силен удар на Берахино рикошира във Фламини и излъга Шчесни. Вратарят на Арсенал обаче показа страхотен атлетицизъм и рефлекс, за да скочи на обратно и да спаси с една ръка пред голлинията.

В 18-та минута Месут Йозил показа погледа си и изведе с диагонален пас Киерън Гибс. Той навлезе в наказателното поле и когато всички очакваха да центрира, той опита силен удар от малък ъгъл, но не уцели вратата.

При добра атака на Арсенал Рамзи поднесе в коридор за Жиру в наказателното поле, но малко не стигна на французина да нанесе удар. В средата на полувремето "артилеристите" организираха добра комбинация на едно докосване и накрая Уилшър стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата.

Съдията Лий Мейсън бе позволил малко по-твърда игра и на няколко пъти замълча при претенции на играчите и на двата отбора за нарушения в центъра на терена. При една ситуация пък домакините имаха претенции за дузпа, след като Сесеньон опита да пробие отдясно на наказателното поле между двама защитника.

Пет минути преди почивката Рамзи отправи силен удар от границата на наказателното поле, който мина през купа от играчи и затрудни доста Майхил. Вратарят не улови топкта, но защитник я изчисти преди някой играч на Арсенал да направи добавка.

За Уест Бромич пък Сесеньон засече мощно от воле центриране пред вратата и ударът изглеждаше опасен, но топката рикошира в тялото на Пер Мертезакер.

В 42-та минута домакините откриха резултата. Центриране от корнер не бе изчистено добре и атаката на Уест Бромич продължи. Амалфитано центрира от дясното крило на близката греда и там оставеният непокрит Клаудио Якоб отблизо засече с глава.

В даденото от съдията 3- минутно допълнително време Арсенал имаше нелоша възможност. Оливие Жиру се извиси между двама съперника и свали топката с глава в наказателното поле, Олсон не я изчисти успешно и притисналият го Аарън Рамзи стигна до нея, но овладявайки я на гърди отиде прекалено встрани от вратата и не можа да нанесе удар.

Веднага след подновяване на играта домакините можеха да вкарат втори гол. Берахино слаломира между двама играчи в центъра на терена, напредна по крилото и центрира по земя пред вратата. Косиелни не можа да пресече топката и тя за малко да достигне Никола Анелка, но той остана малко зад нея. При ситуацията френският нападател бе в положение на тънка засада, останала незабелязана от съдията.

Арсенал на свой ред можеше да изравни секунди по-късно. Жиру подаде към Уилшър пред наказателното поле и той на скорост подмина защитник, но след това точно преди да стреля Олсон се хвърли и му попречи да нанесе точен удар.

В 52-та минута Уест Бромич пропусна невероятно положение за гол. Косиелни не успя в опита си за изкуствена засада към Анелка и така французинът бе изведен по крилото зад защитата. Той спокойно навлезе отляво в наказателното поле, но след това диагоналният му удар в стил "Тиери Анри" премина покрай втората греда.

Добра игра на Йозил пред наказателното поле на съперника позволи на Фламини да нанесе удар, но той уцели тялото на защитник. Гостите имаха и претенции за дузпа, след като центриране на Гибс се удари в ръката на защитник, но съдията замълча.

Арсен Венгер реагира, като пусна в игра Томаш Росицки, но вместо да извади доста неубедителния Уилшър, той го остави на терена и замени Рамзи. И това решение се оказа правилно, защото в 63-та минута именно Уилшър изравни. Йозил започна атака с подаване към Жиру, той овладя под носа на защитник и поднесе към Росицки пред наказателното поле, а чехът поднесе за удар към Уилшър. Той стреля силно и след лек рикошет топката влетя до страничната греда.

В 71-та минута Арсенал пропусна много добро положение за втори гол. Майхил изби с една ръка центриране на Росицки, но събори свой съотборник. Топката попадна в Йозил и той изведе зад защитата Жиру, който не бе в засада заради падналия защитник. Ударът му от въздуха обаче мина покрай вратата.

Две минути по-късно никой не пресече връхлитащият пред наказателното поле на Арсенал Били Джоунс и той нанесе топовен удар, но Шчесни успя да избие в корнер. Морган Амалфитано също имаше възможност, след като улови дълго подаване под носа на Киерън Гибс, но след това именно защитникът блокира удара от десетина метра.

Четвърт час преди края Оливие Жиру направи уникален пропуск. Той получи прекрасен пас зад защитата от Уилшър и овладя топката под носа на вратаря, след това успя да го заобиколи, но накрая Майхил се хвърли и спаси това, което изглеждаше като удар на празна мрежа. Малко след това Арсенал имаше претенции за дузпа, след като Мулумбу се хвърли с брутален шпагат отзад, за да попречи на Уилшър да стреля. Той първо покоси съперника, а след това закачи топката.


Уест Бромич - Арсенал 1:1

1:0 Якоб 42
1:1 Уилшър 63

Уест Бромич: Майхил, Риджуел, Джоунс, Маклоули, Осон, Мулумбу, Якоб,Амалфитано (89 Риджуел), Берахино, Сесеньон (79 Морисън), Анелка (69 Лонг)

Арсенал: Шчесни, Гибс, Косиелни, Мертезакер, Дженкинсън, Фламини, Артета, Уилшър, Рамзи (59 Росицки), Йозил, Жиру (85 Бендтнер)