Месут Йозил най-вероятно ще бъде на линия за домакинския мач на Арсенал срещу Норич в събота, обяви мениджърът Арсен Венгер.

Халфът напусна световната квалификация на Германия с Швеция с контузия и имаше притеснения, че може да бъде известно време извън терените. Оказа се обаче, че няма нищо сериозно.

„Той е добре. Върна се с болка в коляното, но се оказа, че това е бил просто удар. Все пак в петък ще мине прегледи, които окончателно ще покажат дали е в състояние да играе. Има шансове да не бъде на терена, но те са малки“ заяви Венгер.

Другата добра новина за Артилеристите е, че Санти Касорла и Бакари Саня също могат да попаднат в групата, след като преодоляха контузии, съответно в глезена и бедрото.

„Саня е готов на 80% и ще мине тестове. Касорла тренира, но все още не е в необходимия ритъм. При него просто трябва да влезе в кондиция още малко. И за двамата има шансове да играят в събота. Все още не съм решил“ добави французинът.

Що се отнася до Тио Уолкът, който претърпя операция на коремен мускул преди месец, Венгер разкри, че английският национал ще започне нормално тренировки, но ще минат още 2 седмици преди да бъде напълно готов. Томаш Росицки обаче е на разположение.