Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че е получил предложение да удължи договора си с клуба, но отказа да коментира дали ще се съгласи да подпише.

Сегашният контракт на французина изтича в края на сезона. Предполага се, че той има предложение да преподпише за още две години.

Наскоро отново по този въпрос Венгер категорично заяви, че сега не е времето да се коментира неговият договор. Причината тогава бе, че ситуацията в отбора бе много напрегната и мнозина дори поставяха под въпрос дали Венгер трябва да е начело на отбора. Тогава мениджърът заяви, че ще остане само, ако прави хората щастливи. Сега това очевидно е така, но въпреки това Венгер все още изчаква с решението си.

"Да, не отричам това", отговори Венгер на въпрос дали е получил предложение за нов договор на днешната пресконференция преди кръга.

"Казах това, което казах в началото на сезона и нищо не се е променило".

На въпрос, че на няколко пъти е дал индикации, че гледа дългосрочно на работата си в клуба, Венгер отговори:

"Вярвам, че когато си мениджър на клуба, трябва да се подготвиш в дългосрочен план и да действаш, сякаш ще останеш завинаги. Но сега важното нещо е следващият мач".

По отношение на въпросният предстоящ мач срещу Норич, Венгер гарантира, че няма да има подценяване.

"През последните 18 месеца научихме, че Висшата Лига се промени. И всеки мач крие потенциална опасност за всеки отбор в лигата. И последните резултати в първенството го доказаха".