Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни подписа нов дългосрочен договор с клуба, съобщиха официално Артилеристите.

Полякът се превърна в титуляр в последните сезони и сега е награден за добрата си работа, като по традиция лондончани не обявиха с точност дължината на контракта.

„Много съм доволен, че подписах нов договор. Арсенал е моето семейство и съм щастлив, че ще продължа да бъда част от него още дълго време“ заяви Шчесни пред официалния сайт на клуба.

23-годишният играч пристигна в академията на Арсенал през 2006-а, а през 2009-а направи и дебют за първия състав, като вече има повече от 100 мача за състава.

„Тук съм от 7 години и искам да благодаря за подкрепата, която получавам непрекъснато. Много хора помогнаха за моето развитие и се гордея, че съм част от такъв клуб. Ще дам всичко от себе си той да постигне успехи в следващите сезони“ добави Шчесни.

„Много сме щастливи, че Войчех подписа дългосрочен договор с нас. Винаги съм вярвал, че той е много талантлив с отлични рефлекси и силна психика. Продължава да се подобрява и има потенциал да стане по-добър. Ще бъде важна част от клуба през следващите години“ изтъкна мениджърът Арсен Венгер.