Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отрече информациите, че Джак Уилшър е получил контузия в двубоя на Англия с Германия.

Появиха се слухове, че той е бил ритнат в глезена и може да пропусне сблъсъка със Саутхемптън в събота, но французинът ги отрече, а освен това и обяви, че няма проблеми между него и Футболната асоциация.

Заговори се Венгер е недоволен от факта, че Рой Ходжсън е пуснал Уилшър и в двата мача, след като босът на Артилеристите помолил да играе само в единия. Халфът записа 71 минути срещу Чили и 26 от пейката срещу Германия.

„Първо, Джак не е контузен и това, което се появи във вестниците не е вярно. Второ, няма проблеми между мен и Футболната асоциация. Те спазиха напълно обещанието си, което бе Уилшър да играе като титуляр в единия мач, а в другия да започне като резерва“ заяви французинът.

„Не се е получило никакво недоразумение и те направиха точно това, което ми бяха казали“ изтъкна Арсен, който най-вероятно ще може да разчита на Тио Уолкът за важния двубой със Светците. Националът не е играл вече 2 месеца, след като претърпя операция на коремен мускул.

„Тио започна много добре сезона и е нормално да ни липсва играч от неговата класа. Той винаги може да допринесе с нещо различно в мачовете“ коментира мениджърът.