Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че при гола на Евертън е имало засада и нарушение на Ромелу Лукаку.

"Артилеристите" завършиха наравно 1:1 срещу "Карамелите" в дербито от поредния кръг на Висшата Лига. Месут Йозил откри за домакините в 80-та минута, но само три минути по-късно гостите изравниха с гол на резервата Жерард Деулофеу.

Преди топката да стигне до юношата на Барселона обаче тя бе центрирана към Лукаку, който опита опасна задна ножица под носа на Лоран Косиелни.

"Мисля, че Лукаку бе в засада и направи нарушение при гола на Евертън. Но съдията не ги отсъди и това не значи, че след това трябва да разрешим да ни вкарат гол", коментира Венгер след мача.

"Да, смятам че Лукаку направи нарушение, защото Косиелни можеше да пресече центрирането. Можеше да избие с глава, но не го направи заради задната ножица на Лукаку. Трябва обаче да отдадем заслуженото и на Деулофео, той вкара гола много добре".

Венгер имаше и допълнителна критика към съдията Хауърд Уеб, който според него позволи прекалено твърда игра.

"Те оказаха голяма преса срещу нас когато имахме топката, за да нарушат ритъма ни. Имахме проблеми да намерим ритъма си. Но когато преодоляхме пресата им и започнахме да си подаваме, те ни спираха всеки път с нарушение".

"Недостатъкът на високата преса е, че когато не спечелиш топката, след това съперникът ти се оказва в числено преимущество. Но когато правиш нарушение, без да бъдеш санкциониран от съдията, това е голямо преимущество, защото след това играеш отново 10 срещу 10".

"Съдията имаше добър мач, но не е само това. Като цяло това е нов проблем за съдиите, защото всеки налага преса срещу съперника с условието когато не спечелиш топката да направиш нарушение".

По отношение на мача Венгер призна, че съперникът е изненадал неговият отбор в началото, но все пак "артилеристите" са имали шансове за гол.

"Беше хубав мач и Евертън игра добре. Трябваше ни време за да влезем в мача и в началото Евертън започна по-добре от нас. След това имахме три положения с играч сам срещу вратаря. И можем да съжаляваме, защото не се възползвахме от шансовете си".

"Другото разочарование е, че допуснахме изравняване само седем минути преди края след като поведохме в резултата. Но трябва да похвалим Евертън, играхме срещу много добър съперник. Разочаровани сме да ни изравнят, но все пак това е точка".

"Животът може да се промени за една година. Затова сме различни спрямо предишния сезон. По-добър отбор сме, по-стабилни в защита и по-опасни в нападение".

"Дали сме сериозни претенденти за титлата зависи от това какво наричате сериозни. Докато сме пет точки пред останалите не можете да ни отпишете дори и при най-голямо желание. Така че нека запазим тази преднина. Това показва, че ще е трудно първенство и постоянството ще бъде възнаградено".