Арсенал все пак ще бъде без Джак Уилшър за следващите си два мача, след като наказанието на халфа от две срещи бе потвърдено от Футболната асоциация.

Вчера полузащитникът се призна за виновен в показване на обиден жест към феновете на Манчестър Сити, след  като камерите заснеха как футболистът вдига среден пръст по посока на сектор с привърженици на Гражданите.

Лондончани оспорваха дължината на санкцията и искаха Уилшър да бъде със спрени права само за една среща. Сега обаче той ще трябва да пропусне както мача с Челси в понеделник, така и сблъсъка с Уест Хям следващия четвъртък.

„Джак Уилшър от Арсенал бе наказан за два мача от Независимата регулаторна комисия за отправянето на обиден жест по време на двубоя между Манчестър Сити и Арсенал. Уилшър призна вината си, но оспорва дължината на стандартната санкция. Жалбата обаче бе отхвърлена, така че наказанието му от две срещи влиза в сила незабавно“ се казва в официалното съобщение на ФА.

Луис Суарес от Ливърпул отнесе само 1 мач и глоба преди 2 години заради подобно нещо, но Том Инс от Блекпул бе със спрени права за 2 двубоя заради обиден жест към съдия по-рано този сезон.