Вратарят на Челси Петер Чех се опита да подкрепи мениджъра си Жозе Моуриньо, като заяви, че във футбола резултатите са по-важни от красотата.

Сините получиха доста критики за подхода си в дербито с Арсенал в понеделник, което завърши наравно 0:0. Моуриньо излезе с доста дефанзивна схема, а в хода на игра извърши смени, които съвсем лишиха тима му от острота.

Самият португалец опита да прехвърли вината върху съперника, заявявайки, че отборът домакин има отговорност да направи мача красив. Сега Чех отказа да търси вината другаде, а просто коментира реалността.

"Във фигурното пързаляне си оценяван по това колко красива е програмата ти. Но във футбола е важно да вкарваш голове и да печелиш точки", коментира Чех пред официалния сайт на Челси.

"Никой няма вълшебна пръчица, която да размахаш и всичко да стане по начина, по който искаш. Нужно е време. Ние се справяме добре защото се борим за титлата и се класирахме за следващия кръг в Шампионската Лига".

"Очевидно имаше резултати, които не ни харесаха. Но ние се подобряваме. Сега ни предстоят два мача у дома и ще опитаме да извлечем максимума от тях. Що се отнася до класирането ни - ние сме точно до върха, само на две точки. Няма нужда да зависим от чуждите резултати.Ако спечелим нашите мачове, имаме голям шанс да спечелим титлата".

"Знаем, че все още не сме постигнали нивото на този тим. Ние сме в процес на подобряване и да се надяваме, че скоро това ще си проличи".