Арсенал ще е изправен пред сериозно препятсвие в първия си мач от новата 2014-та година, тъй като бе ударен от поредната вълна от контузии.

За домакинския мач срещу Кардиф на 1 януари със сигурност ще липсват нови четири души, а други четири са под сериозно съмнение.

Към получилите контузия още миналата седмица Аарън Рамзи и Месут Йозил се присъединиха Оливие Жиру и Киерън Гибс. Под съмнение пък са Тио Уолкът, Томаш Росицки, Начо Монреал и Томас Вермаелен.

"Започваме първо разбира се с Рамзи и Йозил, които са извън игра. И сега загубихме Гибс след мача с Нюкасъл заради разтежение в прасеца", обясни на днешната пресконференция преди кръга Арсен Вегнер.

"Загубихме и Жиру заради проблем в глезена след мача с Нюкасъл. Така че днес ще има още медицински прегледи, за да видим кой ще е на разположение за мача".

"Монреал и Вермаелен не са сигурни, защото се завръщат след прекарано заболяване. След това не се знае и за Росицки, Уилшър и Уолкът".

"Уолкът има лек проблем в рамото. Росицки получи ритник в прасеца. Всички ще бъдат прегледани днес".

"Рамзи ще отсъства три седмици, а Йозил посети специалист вчера. Още обаче не съм получил доклада. Алекс Окслейд-Чембърлейн ще поднови тренировки другата седмица".