Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не можа да скрие задоволството си от решителния гол на Никлас Бендтнер срещу Кардиф.

Датчанинът влезе като резерва и три минути преди края вкара решителния гол, който разпечата защитата на съперника. След това Тио Уолкът добави и втори гол за победата с 2:0

"Започнахме лошо, което може да се случи, когато играеш толкова много мачове. Беше важно да не допускаме те да вкарат първия гол и да намерим скорост през второто полувреме", коментира Венгер след мача.

"Това и направихме и в последните 25 минути изглеждаше, че голът идва. Но понякога той не идва. И не само това, ами биваш изненадан на контраатака. Ние трябваше да останем интелигентни, за да не направим грешка в защита и да продължим да атакуваме".

"Накрая Никлас ни донесе огромно облекчение. Той е играч, който мина през трудни моменти, но тази вечер искам да му изкажа голяма похвала. Още днес преди мача му казах, че той вече си върна нивото, на което искам да бъде. И ако продължи да се развива така, ще се завърне в отбора".

"За съжаление той се контузи днес и изглежда, че не е въпрос на дни, а на седмици, за да се оправи. Това много ме натъжава, не само за отбора, но и за него. Обикновено той не е крехък играч, но сега нямаше късмет. Той обясни, че е паднал на крака на играч на Кардиф и е изкълчил глезена си".

"От днес той има право да преговаря с други клубове и ние не можем да го спрем. Но за момента той казва, че иска да остане тук. Ако той е фокусиран върху това да остане с нас, той е страхотен нападател".

"Лукас Подолски не беше играл четири месеца и му липсва малко острота, която е нужна в атака. Той имаше нужда от мач и го получи днес. Не беше лесно за него срещу Кардиф, защото те бяха много добре организирани и се трудиха здраво".

"Разговарях със специалист за Месут Йозил и той твърди, че играчът ще е готов за събота. Няма сериозно увреждане, само болката. Аз обаче се съмнявам, че той ще е готов за събота. Трябва да е готов за Астън Вила".

"На полувремето казах, че искаме да играем по-напред по терена, защото преди това им дадохме прекалено много спокойствие в притежание на топката. Затова искахме да ускорим темпото. Направихме го много добре, но Кардиф определено е тимът в най-добра физическа форма в първенството".

"Преди мача видях Солксяер. И играчите изглеждаше че играят така, сякаш знаят, че той ги гледа от трибуните. Кардиф има нужните качества, за да оцелее във Висшата Лига. Ако се погледне статистиката, се вижда, че имат нужда да отбелязват малко повече голове. Ако Солскяер успее да направи това, те ще оцелеят".