Лъч светлина се появи в мрачното на този етап бъдеще пред Тио Уолкът.

Както е известно, крилото на Арсенал скъса връзки в коляното и трябва да бъде опериран. Това стандартно трябва да значи най-малко 6 месеца извън терените и почти сигурно пропускане на световното първенство в Бразилия.

Сега обаче специалист по този вид травми твърди, че има нов метод за лечение, благодарение на който Уолкът може да поднови тренировки след само 4 месеца.

Въпросният лекар е професор Гордън Макай, който е работил с шотландския Рейнджърс. Той обяснява, че при процедурата се слага вътрешна скоба в коляното. Тя веднага стабилизира ставата и помага за по-раното започване на възстановяването. Това от своя страна кара връзките да се закрепят по-бързо към костта.

"Арсенал ще има своите планове по отношение скоростта на възстановяване на Тио Уолкът и това винаги са чувствителни въпроси. Но ние искаме да информираме клуба за този различен метод", коментира той, цитиран от вестник Дейли Мейл.

Решението обаче трябва да се вземе бързо, тъй като в следващите две седмици Уолкът предстои да се оперира. Професор Макай допълва, че ще се свърже с Арсенал в сряда, за да дискутира въпроса.