Арсенал официално потвърди договора с Пума, за който бе съобщено в английските медии още през миналата година.

От клуба обявиха, че сделката е рекордна и за двете компании. Според запознати с нещата става дума за 5 годишен договор на стойност общо 150 милиона лири.

С това "артилеристите" прекратяват 20-годишното си партньорство с Найк. Счита се, че Пума е предложила изключително висока оферта, тъй като вижда в Арсенал един от най-подходящите клубове, с които да пробие на африканския пазар.

"От 1 юли 2014-та година, Пума ще стане официалният доставчик на екипировка на Арсенал", се казва на официалния сайт на отбора.

"Освен доставянето на официалните и тренировъчни екипи на всички отбори на Арсенал, Пума придоби широк спектър права за развитие на други стоки с марката на Арсенал в глобален мащаб. Това ново комерсиално партньорство е най-голямата сделка в историята на Пума и Арсенал".

Същевременно изпълнителният директор на Арсенал Айвън Газидис потвърди, че Арсен Венгер ще подпише нов договор с клуба. Досега французинът изчакваше с подновяването на контракта си, който изтича в края на този сезон.

"Ние винаги сме подкрепяли Арсен, бордът винаги е бил изцяло зад него, както и Стан Крьонке", коментира Газидис.

"Ние сме спокойни по въпроса. Както казах преди, Арсен ще продължи договора си с нас и в правилния момент ще направим изявление".