Лукаш Фабиански и Бакари Саня ще напуснат Арсенал в края на сезона. Това пише в ексклузивен материал вестник Дейли Стар.

Договорите и на двамата изтичат в края на сезона, след което те могат да си тръгнат като свободни агенти. За Саня се знаеше от доста време, че отказва да преподпише договора си, въпреки надеждите на Арсен Венгер да размисли.

Сега обаче и Фабиански заяви, че иска да напусне. Неговите доводи са доста по-разбираеми, тъй като дълго време той остава резерва на Войчех Шчесни.

"Искам да бъда номер 1 в клуба и в националния отбор на Полша", обясни Фабиански пред Дейли Стар.

"Научих много в Лондон по време на много положителни и предизвикателни периоди. С най-голямото уважение към този велик клуб, но не приех офертата да продължа договора си, тъй като търся нови предизвикателства в Англия и чужбина".

Причината за отказа на Саня е по-различна. Той очаква голяма оферта от френските богаташи ПСЖ или Монако. Според пресата в Англия, Арсен Венгер е бил склонен да направи изключение за 31-годишния защитник и да му предложи договор за 2 години, вместо само за една. Заплатата му обаче ще остане същата - 60 000 лири седмично.

Предполага се, че Монако ще предложи двойно повече - 120 000 лири седмично. Освен това Саня ще получи и бонус сума при подписване на договора от около 10 милиона лири.