Месут Йозил се извини на феновете за разочароващото представяне и загубата срещу Байерн Мюнхен на осминафиналите на Шампионската Лига.

Халфът на Арсенал пропусна дузпа при резултат 0:0 и това се оказа решително. Малко по-късно "артилеристите" останаха с човек по-малко и накрая загубиха с 0:2

"Следващата сутрин чувството не е по-приятно", написа Йозил на фейсбук страницата си.

"Съжалявам приятели, не беше планирано по този начин. С човек по-малко беше наистина трудно да победим срещу този отбор".

Същевременно капитанът на тима в този мач Пер Мертезакер се изказа в подкрепа на Йозил. Той бе много остър към сънародника си след един мач,  когато Йозил не поздрави гостуващите фенове на Арсенал. Сега обаче Мертезакер зае страната на Йозил.

"Тук в Англия имаме много мачове и всеки е уморен. Но не всичко зависи от Месут. От всички нас зависи да реагираме".

"Месут игра много мачове и той е голям играч. Имаме нужда от най-доброто от него. Мач след мач той ще се завърне по-силен".

Мертезакер също така омаловажи малкия конфликт, който Йозил имаше с Матийо Фламини по време на мача с Байерн.

"Хубаво е да се окуражаваме. Трябва да играем като отбор, така че мисля, че да говорим един с друг е възможно най-доброто нещо. Особено с 10 души на терена".

"Имаме нужда всеки на терена да е в пълната си психическа сила и зрялост. Фламини се опитва да поддържа всеки буден и според мен това е важно за отбора. Така че не бих определил това като спор".

"Хубаво е да сме живи и да показваме един на друг, че сме готови да се борим".

Същевременно Лукас Подолски също се изказа в подкрепа на Йозил след критиките срещу халфа.

"Това е футболът. Имайте доверие на Месут, той ще го върне двойно в замяна и ще ни направи всички щастливи. Приятелите остават заедно. Напред Арсенал", написа Полди в туитър.