Арсен Венгер похвали устойчивостта на своя Арсенал, след като Артилеристите надвиха Тотнъм с 1:0 на неговия „Уайт Харт Лейн“ и се върнаха в борбата за титлата.

Те изостават с 4 точки от лидера на Челси, на който гостуват в следващия кръг, а освен това са и с мач по-малко.

„Това е огромен резултат за нас. Преди двубоя бяхме под напрежение и знаехме колко е важен този сблъсък. Ранният гол може би ни повлия, защото започнахме да мислим повече как да запазим аванса си и това ни поставим под натиск. Показахме обаче специална устойчивост и постигнахме целта си. Хубаво е, че знаем, че можем да побеждаваме дори и когато не доминираме в мача“ заяви той.

„Тотнъм наистина игра добре, но ние бяхме решени да победим и да вземем тези 3 точки, които са страшно значими. Не успяхме да вкараме втори гол при контраатаките си и това означаваше, че ще имаме затруднения“.

„Загубата от Стоук в предишния ни мач още ни тежеше, но така или иначе бяхме наясно, че за да останем в борбата трябва да спечелим и се радвам, че го направихме, показвайки отдаденост и дух“ изтъкна французинът.

„Сега сме малко по-близо до Челси и следващия мач срещу тях ще бъде още по-интересен. Имаме мач по-малко, така че ще видим какво ще стане, но без съмнение следващия двубой ще бъде от огромно значение“ сподели още Венгер.