Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаквано бе разочарован, след като тимът му изигра поредния си слаб мач напоследък и след 0:3 от Евертън мястото му в Топ 4 вече изглежда сериозно застрашено.

„Евертън бе по-добър от нас и нанидгра напълно. Не бяхме на нивото, на което трябва и е необходимо да се върнем към основата. Допуснахме ранен гол, а след това и втори, който можеше да се избегне. След това тъкмо изглеждаше, че можем да се върнем в мача, когато ни вкараха отново и всичко приключи“ заяви французинът.

„На 100% ще се борим до край, за да останем в четворката, но ще бъде трудно. Програмата ни е добра, но на този етап най-важната е играта, а този път представянето ни бе крайно разочароващо. Не действахме добре нито в защита, нито в атака. Владеехме повече топката, но ни липсваше острота и увереност в нападение“ добави той.

„Не зная дали тежките загуби, които имахме са ни повлияли, но така или иначе това не може да ни послужи като извинение. Сега трябва да се вдигнем и срещу Уигън за ФА Къп да покажем различна игра и дух“ каза още Венгер.

„Битката е много оспорвана и не всичко зависи от нас. Евертън е в добра позиция, но ние имаме възможност да отговорим. Все пак признавам, че нещо от увереността ни се загуби и трябва да го върнем. Не мога да кажа дали става дума за страх или липса на вяра, но се усеща, че нещо липсва“ изтъкна наставникът.