Полузащитникът на Арсенал Санти Касорла призна, че е опитал да убеди вратаря на Реал Мадрид Икер Касияс да премине в лондонския клуб.

Испанският национал загуби титулярното си място при Карло Анчелоти, който предпочете да го използва в турнира за Кралската купа и Шампионската лига, а в първенството да разчита на Диего Лопес.

Касияс се справя добре, като първо помогна на тима да стигне до финала на домашната надпревара, а снощи бе в основата на отстраняването на Борусия Дортмунд и достигането на Реал до полуфиналите на европейския турнир.

„Казах му, че ще се радвам да дойде в Арсенал, но досега той е просто любопитен относно живота ми в Англия. Ситуацията му е малко объркана, но трябва да вземе решение. Много отбори го искат, но според мен той много трудно би напуснал Реал зарази статута, който клубът има“ заяви Касорла пред Sport360.

Смята се, че Арсенал следи ситуацията на Касияс, тъй като Арсен Венгер не е доволен от представянето на Войчех Шчесни в големите мачове и не би пропуснал възможността да подсили отбора с подобен футболист.

Свети Икер бе пратен на пейката от Жозе Моуриньо още миналия сезон, когато първоначално получи контузия, а и след като се върна остана резерва. Идването на Анчелоти не промени ситуацията му, като преди време той ясно обяви, че ако няма промяна би поискал да напусне, като сигурното е, че дори и това да се случи, без съмнение ще има голям избор от тимове, където да продължи кариерата си.