Уигън - Арсенал, полуфинален мач от турнира за купата на Англия. Стадион "Уембли", начало 19.07 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Гибс, Мертезакер, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън, Бейерин
Полузащитници: Артета, Росицки, Рамзи, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Шелстрьом
Нападатели: Жиру, Подолски, Саного
 
Контузени: Гнабри, Косиелни, Уилшър,  Уолкът, Йозил, Диаби
Под въпрос: Гибс, Окслейд-Чембърлейн, Росицки

Наказан: Фламини
Извън групата: Бендтнер

 

ПРОГНОЗА: Арсенал се изправя срещу Уигън в полуфинален мач от турнира за купата на Англия. Мачът е от изключителна важност за "артилеристите", тъй като при провал кризата в тима ще стане пълна.

Загубата миналата седмица срещу Евертън намали сериозно шансовете на Арсенал да се класира в Топ 4 във Висшата Лига, като "артилеристите" вече не държат съдбата в собствените си ръце.

Според мнозина обаче спечелване на купата на Англия до голяма степен ще спаси сезона на Арсенал, а след отпадането на Манчестър Сити пътят към трофея изглежда чист. Въпреки че е носител на трофея, Уигън изпадна в Чемпиъншип и бе напуснат от много от основните си играчи, а героят от миналия сезон Бен Уотсън е със счупен крак. В другия полуфинал пък играят непретенциозните Хъл Сити и Шефийлд Юнайтед.

Самият Арсен Венгер не призна открито какво предпочита - Топ 4 или купа. Той обаче заяви, че сегашният мач е просто най-близката възможност тимът му да отговори на разочарованията.

А те се струпаха доста напоследък. В последния два месеца Арсенал допусна кошмарни загуби от Ливърпул, Челси и Евертън. Интересно е обаче да се отбележи, че всички тези мачове имаха нещо общо - и трите бяха като гост и в обедно време. Сега мачът е на Уембли и е от по-късен час.

Същевременно ако Арсенал е стабилен в нещо през този сезон, това е представянето срещу по-слабите отбори. През есента именно постоянството в събирането на точките изведе тима до лидерската позиция. След това обаче дойде вълната от контузии, която повлия на отбора.

Сега обаче в състава се завръща напълно възстановения Аарън Рамзи, който се очаква да започне като титуляр. А това ще вдъхне огромен кураж на "артилеристите", тъй като той бе с ключова роля за силните игри през есента. Също така сериозен бонус за Арсенал е това, че за първи път от доста време отборът нямаше мач през седмицата и сега трябва да е напълно свеж.

Подобно на Арсенал, Уигън също не се намира в добра форма през пролетта. Тимът записа едва две победи в последните си 7 мача.

Мениджърът Уве Рьослер пък смята, че бившият наставник на тима Роберто Мартинес косвено е направил лоша услуга, тъй като победата на Евертън миналата седмица ще надъха допълнително Арсенал.

В директните мачове срещу Арсенал пък "Латикс" няма добри спомени. От 20-те мача досега те имат едва две победи, а миналия сезон именно Арсенал прати Уигън в "Чемпиъншип", след победата с 4:1.

Днес надали ще се стигне до чак такъв резултат, но безспорно "Артилеристите" са фаворити за победата.


Резултат: 0:2