Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе изключително щастлив, след като тимът му се класира за финала на ФА Къп, след трудна победа с дузпи над Уигън.

Артилеристите изостанаха в резултата и бяха изправени пред поредна катастрофа, но успяха да изравнят минути преди края на редовното време, а при наказателните удари Лукас Фабиански им помогна да оцелеят, спасявайки два изстрела на съперниците.

„Важно бе, че от психологическа гледна точка не се предадохме. Ако бяхме направили последствията можеха да бъдат много тревожещи и определено бях притеснен именно за това. Сега съм много доволен, защото върху нас имаше голямо напрежение“ заяви босът на победителите.

„Очаквах труден двубой и не останах разочарован. Уигън бе агресивен, добре организиран и силен, но в същото време и спокоен. Те показаха защо са отстранили Манчестър Сити, а до един момент нямахме и късмет в мача. Беше важно да покажем характер и устойчивост и го направихме“ добави той.

„Дори и да бяхме загубили пак щях да кажа, че сме били на ниво в психологически план. Надявам се, че тази победа ще ни помогне да завършим сезона силно“ изтъкна Венгер, като разбира се не подмина представянето на Фабиански, който напуска отбора през лятото.

„Той се справи отлично и показа, че е добър вратар. С изявите си при дузпите ни постави на много добра позиция. Сега трябва да завършим силно сезона във Висшата лига и можем да го направим. Трябва да се концентрираме върху оставащите срещи, а след това ще мислим за ФА Къп“ каза още французинът.