Нападателят на Арсенал Оливие Жиру заяви, че цел номер едно пред клуба е класиране в Топ 4 и той смята, че тимът може да го постигне.

През уикенда "Артилеристите" се класираха за финала на Купата на Англия, където ще спорят за отличието с Хъл Сити. Така тимът ще има шанс да спечели първи трофей от 9 години насам.

И мнозинството от феновете смята, че именно това трябва да е цел номер едно пред отбора. Жиру обаче предпочита догодина да играе в Шампионската Лига.

"Цел номер едно за сезона е влизане в Шампионската Лига за следващата година. И след това спечелването на трофей, въпреки че клубът чака толкова дълго време", коментира Жиру пред вестник Екип.

"Трябва да се мисли положително. Ако се страхуваш, че може да се случи най-лошото, имаш повече причини да се съмняваш. Ние сме в същата позиция като миналата година. Бяхме под напрежение, но направихме страхотен завършек".

"Сега ни остава да изиграем шест  финала - пет във Висшата Лига и един за купата. Ако не направим грешки в първенството, ще вземем билети за Шампионската Лига".

Същевременно Жиру признава, че има известен спад в представянето му, но не смята за справедливо да бъде сочен като единственият виновник за лошите резултати.

"Направих лош мач. Може да се случи през сезона. Мислех върху това, бях критичен към себе си и се върнах да работя".

"Но лошата игра срещу Евертън? Не бях единствен. Целият тим се провали в този мач. Но това не е нещо ново - когато нещата са добре, нападателите са хвалени, но когато не можеш да вкараш...".