Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че следващия сезон Месут Йозил ще разкрие пълния си потенциал и ще бъде една от големите звезди във Висшата Лига.

Германецът направи противоречив сезон след идването си от Реал Мадрид на "Емиратс". Той започна добре през есента, но след това постепенно формата му спадна, като оправданието за това бе умора от многото мачове.

След това той се контузи бе извън игра около един месец. Сега обаче Йозил е възстановен и ще се завърне в групата за гостуването на Хъл Сити. Венгер изрази задоволството си да разполага с него и очаква от тук нататък Йозил само да се подобрява.

"Той е фантастичен футболист и бих го поставил в листа от кандидати за играч на сезона във Висшата Лига другата година", коментира Венгер на пресконференцията си вчера.

"Той премина през труден период, защото физически не е на нивото, на което се очаква от него", продължи французинът пред официалния сайт на Арсенал.

"Мога да разбера критиките към него, когато хората очакваха повече. Но може да се видят неговите качества, когато го няма".

"Той е бърз и пъргав футболист и може да се измъква от трудни ситуации. Така че понякога тези играчи те измъкват от трудни ситуации и отварят терена за нещо интересно след това. Когато те не са на терена, не се измъкваш от тези ситуации и губиш топката".

"Искам той да завърши сезона силно. Той е подготвен добре и зависи колко бързо навлезе в ритъма на играта".

Същевременно Венгер е уверен, че през следващия сезон, когато Йозил се адаптира напълно към Висшата Лига, той ще разкрие пълния си потенциал.

"През първия сезон се адаптираш и след това знаеш какво ще стане и ставаш част от него. И вярвам, че той ще познава партньорите си по-добре, ще познава първенството по-добре, а потенциала му е абсолютно фантастичен. Той ще се подобри с голове, асистенции и присъствието си в мачовете".

"Мисля, че физически той има голям потенциал и това ще се прояви. Той усети разликата между Испания и тук. В Испания понякога той получаваше почивка, защото когато Реал Мадрид води с 2:0, съперникът се предава. Те знаят, че ще загубят мача".

"И той каза, че тук най-трудното е, че когато поведеш с 2:0, отборите започват да се борят като обезумели да се върнат в мача. И той усети, че това е голямата разлика - че трябва да се бориш до последната секунда на мача".