Арсенал не се затрудни и спечели класическа победа с 3:0 като гост на Хъл Сити в мач от 35-я кръг на английската Висша Лига, игран на "Кей Си Стейдиъм".

Аарън Рамзи откри резултата в средата на първото полувреме след чудесна отборна комбинация на "Артилеристите". Точно преди почивката пък той асистира на Лукас Подолски за втория гол, който до голяма степен реши мача.

В началото на второто полувреме Подолски отбеляза още един гол, след като вратарят на домакините парира трудно удар на Рамзи.

Така тимът на Арсен Венгер продължава възраждането си и дръпна с 4 точки пред Евертън в борбата за Топ 4 преди "Карамелите" да посрещнат Манчестър Юнайтед.


В титулярния състав на Арсенал се завръщаха Аарън Рамзи, който влизаше като резерва в последните два мача, както и възстановеният от контузия Месут Йозил.  

Домакините създадоха напрежение пред вратата на Арсенал още в първата минута. След центриране от корнер Шчесни не разчете излизането си и зад него Дейвис игра с глава, но слабо и при след това вратарят улови топката.

В петата минута се стигна до интересна ситуация, тъй като мачът бе прекъснат за кратко. Причината бе силният вятър, който издуха стойките на рекламните пана в терена.

В 10-та минута Арсенал имаше претенции за дузпа, когато Йозил финтира защитник около ъгъла на наказателното поле и падна. Отпред Честър наистина не препъна германеца, но отзад Елмохамади го ритна в глезена и нарушение определено имаше, но съдията не го видя.

Пет минути по-късно Хъл изненада съперника с подаване по земя от пряк свободен удар около центъра на терена. Така Йелавич се оказа на чудесна стрелкова позиция, но Шчесни се хвърли и изби диагоналния му удар.

В 18-та минута и Арсенал направи хубава атака. Рамзи изведе Подолски на стрелкова позиция и той нанесе плътен удар, но Стив Харпър внимаваше и спаси.

В средата на полувремето домакините имаха добра възможност, след като Шейн Лонг бе изведен зад защитата на съперника. Той  обаче застигна топката прекалено встрани в наказателното поле и макар да бе непокрит, от малък ъгъл стреля неточно.

Арсенал имаше хубава атака, при която Жиру поднесе към включилия се на скорост Подолски. Той можеше да излезе на чиста позиция, но си поведе лошо топката и я изгуби.

В 31-та минута "Артилеристите" откриха резултата след чудесна колективна комбинация. Рамзи започна нещата с остро тръгване от центъра и подаде към Йозил. Той обърна между двама защитника към Касорла пред наказателното поле и испанецът поднесе към излизащия на чиста позиция Рамзи, след което уелсецът преодоля вратаря.

Хъл можеше да изравни резултата много бързо, но страхотният удар от дистанция на Джейк Ливърмор тресна страничната греда. В 44-та минута домакините имаха нова чудесна възможност. Лоран Косиелни увисна под едно центриране и топката стигна до абсолютно непокритият Шейн Лонг я засече прекалено леко от само 5 метра дистанция и не успя да затрудни Шчесни.

В следващата минута Арсенал вкара втори гол. Гостите започнаха бърза контраатака и Жиру центрира в наказателното поле. Там Рамзи си спря лошо на гърди и топката може би щеше да му избяга, но пък дойде точно към притичалият Лукас Подолски и той от воле я забоде безапелационно в мрежата. Домакините бурно протестираха, тъй като поискаха нарушение срещу Йелавич в зародиша на атаката. На повторението обаче ясно се видя, че Артета не фаулира нападателя.

До края на полувремето гостите имаха още една възможност, но Жиру стреля неточно от малък ъгъл с иначе удобния си ляв крак.

Две минути след началото на второто полувреме домакините имаха добра възможност. След неразчетен опит за изкуствена засада на Косиелни Мати Фраят получи извеждащ пас, Бакари Саня също не се намеси добре и нападателят на тигрите прехвърли с параболичен удар с глава Шчесни, но не уцели вратата.

В 54-та минута Арсенал вкара трети гол. Касорла бе изведен в наказателното поле и от аутлинията поднесе назад към Рамзи. Неговият силен удар бе спасен брилянтно с крак от Харпър, но пред него Подолски овладя топката и отблизо я промуши под плонжа му.

Десет минути по-късно можеше да падне и четвърти гол. Харпър се забави прекалено много за върната към него топка и накрая изчистването му бе пресечено от Жиру. След това французинът се хвърли с шпагат и от минимален ъгъл стреля към вратата, но удари напречната греда.

Арсенал очевидно се наслаждаваше на играта си и плетеше типичните многоходови комбинации. Жиру свали центриране за волето на Фламини, но защитник го изпревари в наказателното поле. След това Монреал центрира неточно от удобна позиция на крилото. Касорла пък навлезе за пореден път до аутлинията в наказателното поле и поднесе пред вратата, но защитник изпревари Жиру.

Четвърт час преди края и Пер Мертезакер можеше да се разпише, засичайки с глава центриране от фаул, но топката мина близо до сглобката на гредите. В 77-та минута Арсенал имаше претенции за дузпа, след като влезлият като резерва Алекс Окслейд-Чембърлейн навлезе в наказателното поле и финтира защитник, след което бе фаулиран. Аарън Рамзи продължи играта и нанесе опасен удар, който бе спасен от вратаря. Въпреки това съдията трябваше да посочи бялата точка, но си замълча.

В ответната атака Том Хъдълстоун нанесе изненадващ удар от границата на наказателното поле между купа от играчи и Шчесни видя в последния момент топката, но все пак успя инстинктивно да избие с една ръка. Пет минути преди края Фрайът също стреля силно по земя извън наказателното поле, но право в ръцете на Шчесни.

В 89-та минута пък влезлият като резерва Яя Саного имаше възможност за изстрел на пет метра пред вратата, но не уцели топката.


Хъл Сити - Арсенал 0:3

0:1 Рамзи 31
0:2 Подолски 45
0:3 Подолски 54

Хъл Сити: Харпър, Елмохамади, Честър, Дейвис, Росиниър, Хъдълстоун, Ливърмор, Бойд (84 Корен), Мейлър, Лонг (46 Фраят), Йелавич (69 Куин)

Арсенал: Шчесни, Саня, Мертезакер, Косиелни, Монреал, Артета, Рамзи, Йозил (61 Фламини), Касорла, Подолски (84 Саного), Жиру (74 Окслейд-Чембърлейн)