Хъл Сити - Арсенал, мач от 35-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Кей Си Стейдиъм", начало 16.05 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Мертезакер, Косиелни, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън
Полузащитници: Артета, Фламини, Йозил,  Рамзи, Касорла, Росицки, Окслейд-Чембърлейн, Шелстрьом
Нападатели: Жиру, Подолски, Саного
 
Контузени: Гнабри, Уилшър,  Уолкът, Диаби, Гибс
Извън групата: Бендтнер

 

ПРОГНОЗА: Хъл Сити посреща Арсенал в мач от Висшата Лига, който ще е и генерална репетиция преди финала за купата на Англия между тези два тима другия месец.

Сега обаче мислите и им са фокусирани изключително върху Висшата Лига, тъй като и двата отбора имат своите цели - Арсенал се бори за място в Топ 4, докато Хъл за оцеляването си в лигата.

По-малко право на грешка имат "Артилеристите", тъй като Евертън е само на точка зад тях. За Хъл Сити дори и загубата няма да е фатална, особено след провалите на Кардиф и Фулъм вчера. Битката в дъното обаче е яростна и не се знае как ще се развият нещата до края на сезона. Затова всяка точка може да се окаже безценна, а особено домакинските мачове са идеална възможност за това. Настройката на отбора пък няма как да не е борбена, след като се видя, че дори последния Съндърланд може да открадне точки от кандидатите за шампиони Манчестър Сити и Челси.

Все пак е интересно да се види дали мениджърът на домакините Стив Брус няма да скрие някои свои тактически идеи преди финала за купата. От друга страна той ще бъде подкрепен от завръщането на Шейн Лонг и Никица Йелавич. Те почиваха миналата седмица на полуфинала срещу Шефийлд Юнайтед, тъй като нямат право да играят за купата. Съответно ще пропуснат и финала другата седмица и така сега се очаква да бъдат пределно нахъсани.

От своя страна Арсен Венгер също може да разчита на сериозни подкрепления. Аарън Рамзи вече е готов да започне като титуляр, след наказание се завръща Матийо Фламини. Най-важно обаче може да се окаже връщането в състава на Месут Йозил, който пропусна повече от месец поради контузия.

Статистиката от директните мачове между тези два отбора е категорично в полза на Арсенал. От общо 17 мача във всички турнири лондончани имат 11 победи, 3 равенства и 3 загуби. В петте мача във Висшата Лига Арсенал има 4 победи, като и при двете си гостувания на Хъл успя да победи.

В първенството Арсенал има само 4 победи в последните си 12 мача, но трябва да се отчете, че игра тежки дербита срещу отбори като Ливърпул, Челси, Манчестър Сити и Евертън. Срещу отбори, спечелили промоция, Арсенал е безапелационен и има 5 победи от 5 мача.

Същевременно тимът на Арсен Венгер сякаш остави зад гърба си разочарованията от тежките поражения и успехите срещу Уигън и Уест Хям подобриха настроението сред играчите. Особено второто полувреме срещу "Чуковете" играта на Арсенал започна да прилича на тази от началото на сезона, когато тимът бе лидер в класирането. А сега и завръщането на основните играчи със сигурност ще помогне много за подобряване на играта.

Всичко това, както и опитът на Арсенал в преследването на място в Топ 4 го прави фаворит за победата.

Резултат: 0:2